Konya Mavi Ekspresi kullanacaklar dikkat!

TCDD Taşımacılık, Manisa-Uşak hattında yapılacak yol çalışmaları nedeniyle bazı tren seferlerinin geçici olarak durdurulacağını duyurdu. Düzenleme kapsamında Konya Mavi Ekspresi ile bazı bölgesel trenler belirli tarihler arasında işletilemeyecek.

ANKARA (İGFA) – TCDD Taşımacılık tarafından yapılan açıklamada, Turgutlu–Urganlı, Killik–Konaklar, Konaklar–Güneyköy, Güneyköy–Eşme, Ahmetler–İnay ve Oturak–Dumlupınar istasyonları arasında gerçekleştirilecek yol çalışmaları nedeniyle hat kesiminin 11-15 Mayıs 2026 tarihleri arasında geçici olarak tren trafiğine kapatılacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, bu süreçte bazı yolcu trenlerinin seferleri geçici olarak iptal edildi.

Buna göre, Konya Mavi Ekspresi 11-14 Mayıs 2026 tarihleri arasında işletilemeyecek, tren 15 Mayıs itibarıyla yeniden tam parkur seferlerine başlayacak.

Basmane–Uşak–Basmane bölgesel trenleri ise 11-15 Mayıs tarihleri arasında çalışmayacak ve 16 Mayıs’ta yeniden sefere çıkacak.

Basmane–Alaşehir–Basmane ile Manisa–Alaşehir–Manisa bölgesel tren seferleri de 11-13 Mayıs tarihleri arasında yapılamayacak. Bu hatlardaki seferlerin 14 Mayıs 2026 tarihinde yeniden başlaması planlanıyor.

TCDD Taşımacılık, yolcuların seyahat planlarını güncel düzenlemeleri dikkate alarak yapmaları gerektiğini belirterek anlayış çağrısında bulundu.